Træning og socialisering af hvalpe

******

HVALPEKURSER

Jeg kører ikke længere hvalpekurser som hold men kan i stedet tilbyde en form for personlig mentorordning. Det vil sige, at jeg kan rekvireres til at stå til rådighed med støtte og vejledning i løbet af hvalpetiden, typisk til hvalpen er 12-16 uger. Dette kan ske via mail, over telefonen eller ved personligt fremmøde eller en kombination deraf.  

Hunde har deres prægningsperiode i alderen mellem 3 til 12-16 uger. Det betyder, at meget af det, som hvalpen lærer i denne periode, er noget, der vil hænge ved resten af livet - både gode og dårlige oplevelser. Derfor er det specielt vigtigt at prøve at undgå dårlige oplevelser for hvalpen i denne periode. Det er også en god ide at vænne hunden til de miljøpåvirkninger, den skal kunne tolerere i vores samfund, i løbet af denne periode. Det kan være tilvænning til at køre i bil, bus og tog, trafik, støj fra støvsuger, plæneklipper og andre elektriske hjælpemidler, socialisering til andre hunde, dyr og mennesker og meget andet. Det er vigtigt, at denne tilvænning sker på hundens præmisser, så den får så positiv en tilvænning til de forskellige genstande, individer og begivenheder som muligt. Man må altså ikke tvinge hunden til noget - da vil det få den modsatte effekt: hunden vil blive bange for disse ting fremover.

Da denne følsomme periode således danner et solidt fundament for den voksne hunds senere adfærd, er det uhyre vigtigt, at din nye hvalp får en god start i livet.

På dette kursus vil du få masser af informationer om, hvordan du giver hvalpen de bedste forudsætninger i forhold til at socialisere hunden til andre individer, instruktion i praktisk træning (hverdagsøvelser og tricks) og selvfølgelig råd og vejledning om de helt basale hvalpeproblematikker som renglighedstræning, alene-hjemme-træning med videre.